Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa
High Voltage Radiation

Intelligente electriciteitsmeters

Big Brother is watching me and you ...

In 2010 gingen netbeheerders Eandis en Infrax in Vlaanderen van start met een eerste proefproject voor slimme energiemeters.
Een slimme meter registreert het energieverbruik en stuurt die verbruiksgegevens periodiek en automatisch door naar de energieleverancier.
In de omgekeerde richting biedt de technologie de mogelijkheid om de meter vanop afstand te sturen of te informeren.
Dat kan gaan van het informeren van de verbruiker over de evolutie van zijn verbruik, het begrenzen van dat verbruik, tot het in- en uitschakelen van de energievoorziening bij wanbetaling of bij dreigende overbelasting van het net.
Eventueel is de meter nog slimmer en weet hij welk huishoudelijk toestel wanneer aanslaat en hoeveel het verbruikt en kan hij vanop afstand individuele toestellen aan- of afzetten.
Nochtans zijn er bij het veralgemeend inzetten van slimme meters heel wat vraagtekens te plaatsen, zeker wat de bescherming van de privacy en het beveiligen van de persoonsgegevens betreft.

Jerry Day about smart meters

Other Languages

Stralingsvrij

Esmog Estress

+electrostress
+straling
+radioactiviteit
+Trifield EMF meter
+XE100 Analoog
+TF2 Digitaal
+aarding
+earthing
+esmog Spion
+electrosensitivity
+aardingslaken
+acoustimeter AM-10
+EMFields

Gratis Nieuwsbrief Bedanking na bestelling Verkoopsvoorwaarden Brainfit BV Privacy

Electrostress - Straling - Radioactiviteit - RadRate - Digitale Trifield EMF meter TF2 - Acoustimeter - Aarding - Earthing - Esmog Spion - Electrosensitivity - Aardingslaken